2015. január 27., kedd 11:05

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) - ‘Kezedben a világ’ – szeminárium környezeti nevelőknek a fenntarthatóságért

    A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) (www.mkne.hu) képzést szervez lengyel, magyar, cseh és szlovák környezeti nevelők számára a Nemzetközi Visegrádi Alap (www.visegradfund.org) támogatásával. A képzés célja egy, a környezeti nevelési programok tervezését segítő módszer, az ún. “kéz modell" bemutatása és megismertetése. A módszer hasznos lehet a fenntarthatóság oktatásában is.

A  “kéz modell" a EU Comenius programja által támogatott Valós Környezeti Tanulás Hálózat Projekt (www.rwlnetwork.org) egyik “terméke". A hálózat célja feltárni és megosztani az osztálytermen kívül történő tanulás (valós környezeti tanulás) sikeres, a fenntarthatóság érdekében történő cselekedetekhez vezető útjait.

A kétnapos képzés során a gyakorlati módszerek kerülnek majd előtérbe. A résztvevők saját környezeti nevelési programjuk tervét összevethetik a “kéz modell"-lel és szükség szerint módosíthatják is azt. A szervezők a résztvevőktől visszajelzést is várnak a módszer továbbfejlesztése érdekében.

Az MKNE-t a környezeti nevelést magukénak valló tanárok alapították a környezeti tudatosság és felelősség terjesztése céljából 1992-ben. További céljuk volt a környezeti neveléshez szükséges ismeretek és módszerek gyűjtése és terjesztése, a környezeti nevelők munkájának segítése, a közöttük lévő együttműködés bátorítása és szervezése.
    Kiadó: Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.