2015. január 27., kedd 17:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) -

    DK: Karácsony Gergely csúsztat

Karácsony Gergely a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva azt állította, hogy a DK-nak tett ígérete ellenére azért nem ajánlott fel alpolgármesteri helyet a pártnak, mert a DK-nak nincs képviselője a zuglói közgyűlésben. A PM-es polgármester csúsztat, mert a DK-nak nem azért nincs képviselője a zuglói testületben, mert oda nem tudtunk volna bejutni.

Karácsony is emlékezhet rá, hogy a DK a választás előtt a pártok közötti tárgyalások során a béke és a kompromisszum érdekében egyéni és lisás helyeket adott át más szövetséges pártoknak, így a PM-nek is, ezzel segítve a kialakult patthelyzet feloldását. Tettük mindezt azért, mert a megállapodást, vagyis a győzelem esélyét fontosabbnak tartottuk a DK pártérdekeinél.

Karácsony ezt akkor nagylelkű lépésként jellemezte és ezzel párhuzamosan vállalta, hogy győzelme esetén DK-s alpolgármestert választ maga mellé.

Ráadásul jogilag sem helytálló a polgármester érvelése, hiszen a törvény szerint alpolgármesteri tisztséget nemcsak a közgyűlés tagja tölthet be, hanem bárki, akit a polgármester erre jelöl. Elszomorító, hogy Karácsony a DK-s jelöltek önkéntes visszalépést úgy "hálálja meg", hogy DK-s helyett fideszes alpolgármestert nevez ki.

A Demokratikus Koalíció eddig várt arra, hogy Karácsony Gergely betartsa a szavát, a jövőben erre már nem számítunk.


Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.