2015. január 29., csütörtök 14:33

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. január 29., csütörtök (OS) - Liberálisok: Rogán javaslatára idén tovább emelkedik a letelepedési kötvénnyel foglalkozó offshore cégek haszna

    Rogán Antal volt az egyik előterjesztője másfél hónapja annak a törvénymódosítónak, amely a letelepedési kötvények árát emelte, s ezáltal tovább növelte a már egyébként is busás haszonnal dolgozó offshore cégek hasznát.

A Törvényalkotási Bizottság tavaly decemberi ülésén Rogán Antal, Tuzson Bence és Csizi Péter nyújtotta be azt a módosító javaslatot, amely a 250 ezer eurós letelepedési kötvény árát 300 ezer euróra emelte.  
Ekkor már köztudott volt, hogy a kötvények értékesítését végző társaságok közül kettőt mindössze pár héttel azelőtt jegyeztek be az adóparadicsomnak számító Liechtensteinben, hogy a gazdasági bizottságtól megbízást kaptak a feladatra és a többi hasonló szolgáltatást nyújtó céget is offshore-gyanús helyszíneken jegyezték be. 2013-ban már több tízmilliárd forint tiszta hasznot realizáltak ezek a cégek, melyek bevételét tavaly év végén éppen az a Rogán Antal javasolta emelni, aki többször is kiállt a cégek kiválasztási módja mellett és védelmébe vette a kétes hátterű vállalkozásokat. A legtöbb kötvényt értékesítő cég tavaly már 4 millió euro, azaz 1,2 milliárd forint tiszta hasznot realizált.

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.