2015. január 29., csütörtök 18:02

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2015. január 29., csütörtök (OS) - Liberálisok: Törvénytelen házkutatás az Ökotársnál felelősök nélkül?

    A Budai Központi Kerületi Bíróság január 23-i ítélete szerint törvénytelen volt az Ökotárs Alapítvány székhelyén és a szervezet munkatársainál tartott házkutatás. A bíróság indoklása szerint nem volt megállapítható a bűncselekmény gyanúja és nyomozás sem volt folyamatban. A Liberálisok szerint az ítélet egyértelműen jelzi, hogy a rendőrség politikai megrendelésre járt el, a civilek kormányzati zaklatásának egy újabb törvénytelen állomása volt ez.
Joggal merül fel ezt követően a kérdés, hogy lesznek-e személyi következményei a törvénytelen zaklatásnak, vállalja-e bárki a rendőrség és a kormányzat részéről a felelősséget.

A Liberálisok álláspontja szerint a rendőrség megsértette Magyarország törvényeit, ezért pedig a felelősöknek távozniuk kell a pozícióból. A lefoglalt iratokat azonnal vissza kell szolgáltatni az Ökotárs számára, a Belügyminisztérium pedig bocsánatkéréssel tartozik a zaklatást elszenvedők felé.

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.