2015. január 30., péntek 13:17

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2015. január 30., péntek (OS) - Liberálisok: Tarlósnak és Kocsisnak nem tetszik a jogvédelem

    Tarlós István és Kocsis Máté tegnap többek között a Kúriát és az Alapvető Jogok Biztosát vádolta meg azzal, hogy ellehetetlenítették munkájukat. A Liberálisok felszólítják mindkettőjüket, hogy tartózkodjanak a törvényesség őrzőinek minősítésétől.

Tarlós István és Kocsis Máté tegnap közös közleményben szólították fel arra a hajléktalanokat, hogy vegyék igénybe az ellátó intézményeket a nagy hidegben. A politikusok a közleményt így folytatják: "A Fővárosi Önkormányzatnak más eszköze nem maradt, hogy segítsen a rászorulókon, miután bizonyos "jogvédő szervezetek" ellehetetlenítették a főváros ezirányú segítő munkáját." (forrás:budapest.hu)

A Liberálisok felhívják Tarlós és Kocsis figyelmét, hogy a Kúria volt az a "jogvédő szervezet", amely törvénysértőnek találta a hajléktalanrendeletet, a normakontrollt pedig az Alapvető Jogok Biztosa kérte.

A Liberálisok szerint Tarlós István és Kocsis Máté felülemelkedhetne már sértettségén. Bizonyára nehéz tudomásul venni, hogy munkájukat jogvédők felügyelik, de ezt el lehet kerülni azzal, ha betartják a jogszabályokat és olyan rendeleteket alkotnak, melyek kiállják a törvényesség próbáját.

Szabadai Viktor, MLP Budapest Választmány, elnök
    
    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.