2015. január 31., szombat 14:16

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért közleménye
    Budapest, 2015. január 31., szombat (OS) - Tüntetés a káros pszichiátriai módszerek ellen - SZEGED – Békés demonstráció zajlott január 31-én, szombaton a káros pszichiátriai kezelések ellen a SZTE Kongresszusi Központ előtt, a Magyar Pszichiátriai Társaság vándorgyűlése alkalmából. A demonstrálók arra hívták fel a figyelmet, hogy a pszichiátriai kezelések sokszor komoly károkat okoznak, illetve hogy a pszichiátria és a gyógyszeripar pénzügyi összefonódása miatt a pszichiátriai kezelések nem szolgálják a társadalom mentális egészségét, ugyanakkor mellékhatásaikkal rendszeresen okoznak károkat.

    A rendezvény üzenete szerint ez nem korlátozódik csupán a szereket szedő emberekre, hiszen számos pszichiátriai szerről az utóbbi években kiderült, hogy mellékhatásként erőszakos viselkedést vagy öngyilkossági késztetést okozhatnak, amelynek sokszor ártatlan emberek esnek áldozatul – a combinós gyilkosként elhíresült férfi például tavaly nyáron Budapesten a villamos alá rúgott egy idős nőt, egy nappal azután, hogy kiengedték a pszichiátriáról.
A tüntetést szervező jogvédő alapítvány elnöke, Dobos János elmondta: a pszichiátereknek saját érdekük, hogy függetlenítsék magukat a gyógyszergyárak jól jövedelmező forrásaitól, és a valódi gyógyítás útjára lépjenek.
A rendezvény végén a résztvevők nyílt levelet juttattak el a Pszichiátriai Társaság vezetőségének, amelyben felkérték őket, hogy a pszichiáterek vállaljanak felelősséget tevékenységükért, szakítsanak a gyógyszeripari pénzügyi függéssel és térjenek a valódi gyógyítás útjára.
    Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.