2015. február 1., vasárnap 17:14

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. február 1., vasárnap (OS) - Nyílt levél Áder János köztársasági elnöknek

    Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

    Köztudomású, hogy a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából az Ön kérésére némultak el a magyarországi médiumok hetven másodpercre, hogy ezzel a csenddel, némasággal hívják fel a figyelmet a tragédia szörnyűségére. A kezdeményezés célja az volt, hogy a megszokott, rutinszerű és ezért egyre kevésbé hatásos szónoklatok helyett a társadalom figyelmét alternatív módon hívja fel a felebaráti szeretet fontosságára, az emberi élet mindenek feletti tiszteletére. Arra, hogy az ember – akármilyen vallású, bőrszínű, nemzetiségű – az isteni teremtés koronája.
    Február 2-án hazánkba látogat Angela Merkel német kancellár. Nyilvánvaló, hogy hazánk Németországhoz fűződő viszonya gazdasági, politikai és kulturális értelemben egyaránt létfontosságú. A két nemzet közötti barátság, együttműködés alapfeltétele a magyarság stabil jövőjének. Ismerjünk közös múltunk fekete lapjait, de egyúttal bízunk közös jövőnk fényes távlataiban is. Ebből az apropóból azzal a kéréssel fordulok Elnök Úrhoz, hogy ezen a napon újra kérje fel a magyarországi médiát, hogy hetven másodperc némasággal emlékezzünk meg a második világháború drezdai bombázására is.

    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.