2015. február 1., vasárnap 17:14

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. február 1., vasárnap (OS) - Nyílt levél Áder János köztársasági elnöknek

1944 őszétől Drezda városát az amerikai és a brit légierő több hullámban bombázta, a tragédia áldozatainak száma pontosan nem ismert, a különféle kutatások 20 000 és 500 000 közé teszik azok számát. Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy amíg a számok a mennyiséget mutatják, a minőséget maga az élet adja, amelyből akár egyetlen egy kioltása is pótolhatatlan veszteség.

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Kérem Önt, hogy a zsidóság tragédiájára való közös megemlékezés után most közösen emlékezzünk meg a német emberek tragédiájáról is, kifejezve, hogy a magyarság minden népirtás egyaránt elítél. Mutassuk meg ezekben a vészterhes, puskaporszagú pillanatokban magunknak, német barátainknak és az egész világnak, hogy a magyarság békeszerető nemzet, amely fájdalommal adózik nem csupán a saját, de minden más nép tragédiája előtt.

Egyetértésében bízva,

Tisztelettel,