2015. február 1., vasárnap 18:40

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2015. február 1., vasárnap (OS) - Brüsszel legrégebbi színházépületében, a patinás Theatre du Vaudeville-ben rendezték meg január 31-én a 19. Jótékonysági Magyar Bált.  Az esemény fővédnöke Dr. Áder János Köztársasági Elnök volt, kedvezményezettje pedig országunk első gyermekhospice háza, a pécsi Dóri Ház, amelyet a Szemem Fénye Alapítvány üzemeltet. A Szemem Fénye Alapítvány sajtóközleménye.

    Mivel pécsi székhelyű civil szervezetet támogattak a szervezők, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata is szerepet kapott az ünnepség reprezentálásában. Dr. Őri László, kultúráért felelős alpolgármester köszöntő beszédében hangsúlyozta: megtiszteltetés a város számára, hogy Pécs lehetett a bál idei "díszvendége", hiszen ez azt jelenti, hogy a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa ma is méltó a figyelemre, arra, hogy megmutathassa magát.
    Dr. Hoppál Péter, Kultúráért Felelős Államtitkár a bál hivatalos megnyitása során arról beszélt, hogy korunk szentjeinek tartja a Dóri Ház maroknyi csapatát, akik a gyógyíthatatlan gyermekek ellátásért folytatott küzdelmeikkel igazán rászolgáltak a társadalom megbecsülésére.
    A tombolajegyek eladásából származó bevételt  a közeljövőben utalják át a Szemem Fénye Alapívány bankszámlájára.

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.