2015. február 1., vasárnap 19:47

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2015. február 1., vasárnap (OS) - Köszönettel és elismeréssel tartozunk az RMDSZ-nek az elmúlt 25 év munkájáért -

Levélben gratulált, és mondott köszönetet az LMP a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek az elmúlt 25 évben az erdélyi és partiumi magyarságért, a szülőföldön boldogulásért végzett munkáért. A Kelemen Hunor, RMDSZ-elnöknek címzett levélben Schiffer András, az LMP társelnöke és Ikotity István országgyűlési képviselő rámutatott: az RMDSZ felelős, megbízható erőnek bizonyult, kormányzati és ellenzéki szerepkörben egyaránt.
    Az LMP emlékeztet rá, hogy az RMDSZ úgy képviseli hosszú ideje eredményesen a sokszínű magyar közösséget, hogy elkerüli az erőltetett általánosítások és a populizmus csapdáját. Elkötelezett politikájával a romániai párt sikerrel szolgálta a magyarság kulturális, tudományos és civil életének erősítését, az önrendelkezést lehetővé tevő közigazgatási decentralizációt, a közösségi és egyházi kárpótlás ügyét.
    A levél írói rámutatnak, önmagában is elismerésre méltó, hogy miközben az RMDSZ kezdetektől kiállt Románia euroatlanti szövetségi elköteleződése mellett, azonnal figyelmeztetett az emberek háta mögött formálódó TTIP amerikai-európai szabadkereskedelmi egyezmény veszélyeire, amint azok nyilvánvalóvá váltak.
    Schiffer András és Ikotity István a következő évtizedekre is szép eredményeket kívántak az Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek.

Schiffer András,
az LMP társelnök-frakcióvezetője