2015. február 6., péntek 13:21

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) közleménye
    Budapest, 2015. február 6., péntek (OS) - A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) elítéli a magyar főváros fasizmus alóli fölszabadulása 70. évfordulójához kapcsolódó újnáci rendezvényeket. A MEASZ felszólítja Magyarország Kormányát, határolódjék el ezektől az akcióktól és olyan politikát folytasson, amely nem az egykori náci vesztesek melletti kiállását tükrözi. Erre szimbolikus lehetőséget nyújthat számára a fasizmus fölötti győzelem 70. évfordulójának méltó megünneplése.

    A jövő héten emlékezzünk arra, hogy Budapesten 70 éve véget ért a háború borzalma. Emlékezzünk a holokauszt áldozataira, a polgári áldozatokra, a hős antifasiszta magyar és nem magyar ellenállókra, embermentőkre, az antifasiszta koalíció tagjaira, akik közül sokan életüket adták hazánk békéjéért. Közöttük megkülönböztetetten gondolunk a Vörös Hadsereg fölszabadító hadműveleteire. Elítéljük az egykori bűnös horthysta kormánypolitikát, amely háborúba sodorta országunkat, s miatta közel egy millió magyar halt meg. De elítéljük a mai magyar kormány szélsőjobbra érkező ténykedését is, amely ezen évfordulón a felszabadulás, a béke öröme helyett a Hitler mellett kitartó magyar katonák hősiességét szokta dicsőíteni.

Budapest, 2015. február 6.

A MEASZ elnöksége
    
    Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.