2015. február 13., péntek 18:38

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. február 13., péntek (OS) - Az idei internetes szavazás a rekord mennyiségű rajz feldolgozását követően, várhatóan még a jövő hétvége előtt elindul. Az internetes szavazáson az egyes korosztályokban (5-6 éves, 7-9 éves, 10-12 éves) legtöbb voksot kapó rajzok alkotói a pályázat közönségdíját kapják. A pályázat zsűrije a beérkezett alkotásokat a közönségszavazás eredményétől függetlenül, azzal párhuzamosan értékeli és önálló rangsort állít fel. Ennek eredményeként mindhárom korcsoportban dobogósokat és nyertest hirdet. Az idei pályázat a rajzoló gyermekeket segítő, támogató iskolákat és pedagógusokat is igyekezett motiválni. A Móra Könyvkiadó nagylelkű felajánlásának köszönhetően az az iskola, ahonnan a 2014-es Astellas Gyermekrajz Pályázatra a legtöbb érvényes nevezés érkezett, egy 140.000 forint értékű könyvcsomagot vehet majd át.

    Az Astellas Gyermekrajz Pályázat idei zsűrijének tagjai: Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, Bartos Erika meseíró és -rajzoló, Varga Edit, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, Dr. Hauser Péter gyermekonkológus szakorvos, Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle szerkesztőbizottsági elnöke, Urbán Szabó Krisztina, a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénés Központjának gyermekpszichológusa, valamint a számos hazai gyermekkönyv illusztrátoraként ismert Kalmár István.
    Az Astellas Gyermekrajz Pályázat 2013 óta az MTVA médiatámogatását is élvezi.

    További információk:
Morva Gábor pályázati programvezető
Tel.: (30) 330 3000, (1) 9200 620
E-mail: gyermekrajz@astellasdij.hu

    
    Kiadó: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap  
    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.