2015. február 18., szerda 01:13

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye
    Budapest, 2015. február 18., szerda (OS) - FEBRUÁR 17 - A KISEMMIZETTEK EMLÉKNAPJA

    Budapest, 2015.02.17.
1952. február 17-én lépett hatályba 1952. évi 4. számú törvényerejű rendelet, és ezért e napot, február 17-ét mint a KISEMMIZETTEK EMLÉKNAPJÁT tartjuk számon.
Magyarország teljes történelmét áttekintve, a kommunista államosításokkal, és azon belül is ezzel a "tvr"-el okozták messze a leghatalmasabb károkat, messze a legtöbb áldozatot ez a "tvr" szedte a magyarság soraiból, tehát ilyen pusztítást sem előtte sem utána nem követett el senki.
Csak Budapesten 36 443 ingatlan került a rekvirálási, azaz az elrablási listára, aki meg ellenkezni mert, azt többnyire agyonverték.
Mikor véget ért a szovjet megszállás, és a szerencsétlen nép ébredezni kezdett a borzalmakból, és a félelem is elszállt, a 90-es évek elején másfél milliónál több honfitársunk próbálta visszaszerezni elrabolt vagyonát, de megint elbántak velük, mert az ún. "kárpótlás" azt jelentette, hogy egyedül a kifosztott európai országok közül, itt Magyarországon nem adták vissza az ellopott vagyont -azaz mindenütt máshol visszaadták- hanem helyette csak nevetséges, az elvett vagyon 1-2 ezrelékét érő, ún, "kárpótlási jegyet" vetettek oda az áldozatok millióinak.
( a megemlékezés további része honlapunkon olvasható)
www.kisemmizettek.hu
    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.