2015. február 22., vasárnap 12:16

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2015. február 22., vasárnap (OS) - Warlord Rock 2015 - Amerikai-magyar közös gyakorlat

    Légideszant műveletből és éleslövészettel egybekötött harcászati szintű mozzanatokból álló közös gyakorlaton vesznek részt amerikai és magyar katonák – összesen több mint hétszázötvenen - február 22. és március 3. között.
A Warlord Rock 2015 közös gyakorlat célja, hogy a harcoló, harctámogató és harci kiszolgáló erők szövetséges együttműködésben készüljenek fel a légideszant műveletek tervezési, szervezési és vezetési feladataira. Amerikai részről a 173. Légi Mozgékonyságú Dandár, a Magyar Honvédségtől pedig az 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja, a 25/88 Könnyű Vegyes, valamint a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj kijelölt állománya vesz részt a gyakorlaton. A feladatokat négy kiemelt helyszínen, az olaszországi Aviano-i légibázison, a pápai bázisrepülőtéren és a várpalotai gyakorlótéren hajtják végre magyar irányítás alatt.
A NATO vezetési elvek szerinti közös gyakorlat egyik mozzanatát február 26-án Ben Hodges altábornagy, az amerikai haderő európai parancsnokságának parancsnoka (Headquarters, United States Army Europe - USAREUR, Commanding General) és Hende Csaba Magyarország honvédelmi miniszter együtt tekinti meg.

    Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.