2015. február 23., hétfő 17:06

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. február 23., hétfő (OS) - A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 2014 őszén egy új ingyenes évközi programsorozatot indított útjára, az Országjáró Művészeteket, mely   célja, hogy az érintett nagyvárosokban és vonzáskörzetükben, a nagy számú hátrányos helyzetű gyermek számára, kortárs művészek interaktív tolmácsolásában megismertessék a művészetek magyar gyökereit és sokszínűségét. A programba helyi tehetséggondozó szakemberek segítségével választják ki a bekerülő hátrányos helyzetben élő, a művészet valamely területén tehetséges gyermekeket, akik a jelentkezők számának függvényében térítésmentesen vehetnek részt a különböző helyszíneken.

    Az Országjáró Művészetek első két állomása év végén már sikeresen lezajlott. A résztvevők a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban Bíró Ferenc Magyarországon egyedülálló diafilmgyűjteményét ismerhették meg Gulliver története nyomán. Pár héttel később a Kaposvári Egyetem adjunktusa, Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai-díjas színművész és hallgatói látták vendégül a programot, amelyben a színművészet, a tánc, a festészet és a művészettörténet is helyet kapott.
Az idei év programjai február 23-án Moliere: Tartuffe c. darabja a budapesti Pince Színházban, majd március 23-án a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben egész napos barangolás az illusztrációk világában. Április 10-én a Ripp-Rónai Emlékmúzeum villa-kertjében szabadtéri festészetre várja vissza a gyerekeket Kaposvár.
Minden hónap második szombatján az Alapítvány Filmklubra hívja a tehetséges gyermekeket és családját.
    Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.