2015. február 26., csütörtök 19:08

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2015. február 26., csütörtök (OS) - A Krisna-hívők mindig nagy hangsúlyt fektettek a vallások közötti konstruktív párbeszéd megvalósítására, így vallásközi kerekasztalok, világhetek és közös ételosztások, rendezvények megszervezésére.

    Egyházunk felsőoktatási intézménye, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola a tanév második szemeszterében is folytatja nagysikerű vallásközi beszélgetéssorozatát, melynek keretében a világvallások tudós és gyakorló képviselői bepillantást adnak vallásuk legfontosabb teológiai témáiba.

A program különlegességét az adja, hogy a felek nem csupán párhuzamosan beszélgetnek hitgyakorlatukról és filozófiájukról, hanem szisztematikusan feltárják a teológiák közötti hasonlóságokat és különbségeket. Mivel minden vallást ugyanazon tematika szerint vetnek össze, így elméletileg lehetővé válik a programban szereplő vallási irányzatok mélyebb összehasonlítása is. A beszélgetések során az egyik fél - a házigazda - mindig a Krisna-hívők által képviselt vaisnavizmus, a hinduizmus legnagyobb vallási ága. Mellette - a kereszténység után - ezúttal a judaizmus képviselői a beszélgetőpartnerek. Előadók lesznek: Szécsi József vallásfilozófus, Verő Tamás rabbi és Köves Slomó az EMIH alapítója, velük Tóth-Soma László, Bakaja Zoltán, Banyár Magdolna és Sivaráma Swami beszélget. Egy szemeszterben négy alkalommal rendezik meg a párbeszédet, melyeken a részvétel díjtalan.

A párbeszédek mottója: "Hiszünk abban, hogy kölcsönösen gazdagítani tudjuk egymást!"

http://vallaskozi.bhf.hu/
http://vallaskozi.hu/
    
    Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.