2015. február 27., péntek 18:54

A Magyar Ifjúsági Szövetség közleménye
    Budapest, 2015. február 27., péntek (OS) - A MISZ elérte az országos lefedettséget. Az ország minden megyéjéből csatlakoztak egyesületek és civil szervezetek a MISZ-hez.

Az elmúlt egy évben közel 40 civil szervezet csatlakozott a MISZ-hez, jelentette be a szervezet elnöke az országjárás utolsó állomásán,Szegeden.
A szövetség munkájának eredményességét mutatja, hogy mindezt egy olyan időszakban sikerült elérni, amikor az országos mérések a fiatalok közéleti és politikai kérdésektől való elfordulását igazolták vissza. A Magyar Ifjúsági Szövetség példája azonban azt jelzi, a fiatalokat továbbra is foglalkoztatják az ifjúságot hátrányosan érintő élethelyzetek, gazdasági és családi problémák, amelyek megoldását a szövetség kiemelt céljának tekinti.

A Magyar Ifjúsági Szövetség megalakulásával létrejött egy olyan érdekvédelmi szövetség, ami a rendszerváltás óta váratott magára. A szövetség célja, hogy segítse a 14-35 év közötti korosztály társadalmi integrációját, aktív szerepvállalását a társadalomban, emellett hazai és nemzetközi szinten is képviselje a magyar fiatalok érdekeit. Ennek érdekében a MISZ együttműködik minden olyan szervezettel, amely az ifjúságot érintő kérdéskörrel foglalkozik.

Kiadó: Magyar Ifjúsági Szövetség