2015. február 28., szombat 11:28

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2015. február 28., szombat (OS) - A kormány a rászorulókat és az önkormányzatokat is az út szélén hagyja -

    Igazságtalan és cinikus, a szociális válság továbbmélyítésével fenyeget a kormány drasztikus beavatkozása a szociális ellátások rendszerébe. A március 1-jén életbe lépő jogszabályváltozás önkormányzati feladattá teszi az országot sújtó szociális katasztrófa kezelését, azonban a megfelelő források hozzárendelése nélkül.

Ezzel a lépéssel a rászorulók egyenlőtlen helyzetbe kerülnek, hiszen támogatásuk attól függ majd, hol élnek, települési önkormányzatuk mennyire tehetős. A napokon belül életbe lépő új rendszer így bebetonozza a szociális különbségeket, és lehetőséget nyit a visszaélésekre is. Sokan ki is szorulhatnak az ellátások köréből.

Az LMP meggyőződése, hogy a szociális ellátások gerincét az erős, egységes, normatív alapon folyósított központi támogatásoknak kell adniuk. Ezt egészíthetik ki egyes helyi támogatási formák.

Az LMP szerint az Orbán-kormány rossz irányba halad, mert növeli a dolgozói szegénységet, a rászorulók előtt pedig végleg bezárja a visszakapaszkodás útját.
Ahelyett, hogy egyre többen élnének meg a tisztességesen elvégzett munkából, egyre többen még a minimális segítséget sem kapják majd meg, ha bajba kerülnek, hogy később saját lábukra állhassanak. Az új rendszer ráadásul a nehéz helyzetű településeken a fejlesztési források felélését jelentheti, fenntartva a területi különbségeket.

Gerstmár Ferenc,
az LMP önkormányzati szakszóvivője

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.