2015. március 3., kedd 17:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. március 3., kedd (OS) - Csak felelősen lehet dönteni az Iszlám Állam elleni magyar fellépésről - reagálás Rogán Antal közleményére

    Nem kaptunk arra választ a Rogán Antal kezdeményezte ötpárti egyeztetésen, hogy a kormánypártok képviselői egyöntetűen támogatják-e az Iszlám Állam elleni koalícióban való magyar részvételt. Az sem derült ki, hogy milyen felkérésre és milyen nemzetközi kötelezettség alapján vennének részt a magyar katonák a küldetésben.

Álláspontunk szerint az Országgyűlés az egyetlen hely, ahol egy ilyen ügyben egyeztetni lehet, ezért azt javasoltuk, hogy amennyiben a kormánynak végre vannak konkrét javaslatai, akkor azokat az illetékes bizottságokban, vagyis a Nemzetbiztonsági Bizottságban, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságban, valamint a Külügyi Bizottságban vitassuk meg.

Az MSZP-frakció tagjai felelős ellenzékként akkor tudnak dönteni ebben az igen fajsúlyos kérdésben, ha a kormány nem átgondolatlan ötletekkel áll elő, és ha a koalíció pártjai egységes álláspontot képviselnek.


    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.