2015. március 4., szerda 16:02

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. március 4., szerda (OS) - Nem számíthatnak a kormányra a bántalmazott nők -

    Magyarország tavaly márciusban csatlakozott az egyezményhez, a ratifikálás, azaz az egyezmény magyar jogba ültetése egy éve késik. Az LMP többször fordult az igazságügyi miniszterhez, akitől azt a választ kaptuk, hogy jogszabály-módosításokat követően 2015-ben kerülhet sor a ratifikációra. Az ENSZ CEDAW Bizottsága is sürgette a kormányt, hogy különösen a rendőrség képzése, a menedékhelyi kapacitás bővítése és a hatóság gyors fellépése terén azonnali intézkedésekre van szükség.

Az LMP szerint elfogadhatatlan a kormány tétlenkedése egy olyan kérdésben, ahol emberéletek forognak kockán. A nők elleni erőszak nem magánügy, hanem egy súlyos társadalmi probléma, és ha meg akarjuk előzni azt, hogy az erőszak további áldozatokat szedjen, most kell lépnünk. Felszólítjuk a kormányt, hogy újra állítsa fel a Nőkkel Szembeni Erőszakkal Foglalkozó Munkacsoportot, és a civilek bevonásával készüljön egy menetrend az egyezmény átültetéséről.

Szél Bernadett,
az LMP társelnöke

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.