2015. március 4., szerda 20:23

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2015. március 4., szerda (OS) - A Kormány továbbra is elkötelezett az erőszak bármilyen formája elleni küzdelemben.

    Az Európa Tanácsnak a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni harcáról, és azok megelőzéséről szóló, Strasbourgban, 2011. május 11-én kelt Egyezményéhez, ismertebb nevén Isztambuli Egyezményhez Magyarország 2014. március 14-én csatlakozott. Attól, hogy az Országgyűlés tegnap nem támogatta annak az országgyűlésihatározat-tervezetnek a tárgysorozatba vételét, amely a az Isztambuli Egyezményhez történő csatlakozást írná elő, a kormányzat elvégzi az ezzel kapcsolatos feladatait. Ezt a munkát a kifejezetten erre a célra – tehát az egyezmény ratifikálásához szükséges jogi, intézményi és pénzügyi vonatkozások felmérésére, koordinálására – létrehozott, a Nőkkel Szembeni Erőszakkal Foglalkozó Munkacsoport végzi, amely 2015. február 18-án ülésezett legutóbb. A Kormány döntésétől függően az egyezmény kihirdetéséről szóló törvény tervezete még 2015 tavaszán az Országgyűlés elé kerülhet.
    Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.