2015. március 7., szombat 15:36

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2015. március 7., szombat (OS) - Liberálisok: Euroatlanti szövetségesként szerepet kell vállalnunk az ISIS elleni katonai fellépésben

    A Magyar Liberális Párt nyugatbarát és elkötelezett az euroatlanti partnerség mellett, éppen ezért támogatja a magyar koalíciós részvételt az ISIS elleni katonai fellépésben.

A felelős politikusoknak tudniuk kell, hogy az ISIS mérhetetlen veszélyt jelent biztonságunkra már Európában is.  Valószínű, hogy a hazai közvélemény számára a magyar katonai szerepvállalás felesleges kockázatvállalásnak tűnik, éppen ezért a kormánypártnak rendkívül nagy felelőssége van abban, hogy hiteles tájékoztatással forduljon majd mind a lakosság, mind a külszolgálatra induló katonák felé a szerepvállalás mértékéről és mikéntjéről, ill. annak szükségességéről, hiszen Magyarország természetes része az euroatlanti koalíciónak, függetlenül attól, hogy éppen milyen kormánya van.

Támogatjuk a kormány kezdeményezését  a Nemzetközi Büntető Bíróságnál az iraki és kurd keresztények ellen elkövetett bűncselekmények emberiesség elleni bűncselekménnyé nyilvánításáról és üldözéséről is. A nyugati világ számos üldözött vallási kisebbség jogaiért keményen kiállt már, kötelességünk a keresztények elleni bűncselekmények esetében is a legkeményebben, a leghatározottabban fellépni.

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.