2015. március 8., vasárnap 10:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. március 8., vasárnap (OS) -

DK: Garanciák esetén támogatjuk az Iszlám Állam elleni fellépést

Az Iszlám Állam elvei, céljai és működése alapvetően fenyegetik európai, nyugatos világunkat. Az ellene való fellépés alapvető emberi, erkölcsi, és szövetségesi kötelezettségünk. Nem nézhetjük tétlenül a totális pusztítást, a tömeges gyilkosságokat. A Demokratikus Koalíció alapvető szándéka, hogy támogatja a katonai részvételt, de garanciákat várunk a kormánytól, hogy képes kezelni az ilyenkor természetesen felvetődő katonai, biztonsági kockázatokat. A DK egyébként ezzel kapcsolatban nem kíván egyeztetni a kormánnyal, tekintettel arra, hogy a legélesebben szemben állunk Orbán rendszerével. Azt várjuk, hogy a parlament illetékes bizottsága a plenáris ülés előtt számoljon be a felkérés részleteiről, a javasolt magyar válaszról és a megtenni kívánt biztonsági intézkedésekről.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció