2015. március 13., péntek 16:19

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. március 13., péntek (OS) - A homeopátia hatékonyságát vitató ausztrál kutatásról a hazai és nemzetközi sajtó a napokban tájékoztatta a széles nyilvánosságot.   A cikkben szereplő számos csúsztatás és metodikai hiba miatt elutasítunk minden, a homeopátia hatékonyságára vonatkozó véleményt, ami a kétes eredményű tanulmányt használja hivatkozásként.

    Az ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács (NHMRC) összefoglalójáról többnyire azt a végkövetkeztetést vonták le a sajtóorgánumok, hogy a homeopátia nem hatásos gyógymód.
Az eredeti tanulmány ezzel szemben azzal zárul, hogy a rendelkezésükre álló bizonyítékok nem elegendőek annak igazolására, hogy a homeopátia hatékony kezelés volna a jelentésben szereplő humán betegségcsoportokban.
További sajnálatos tény, hogy a 300 oldalas tanulmány súlyos etikai és kutatás-módszertani problémákat vet fel.
1. Az ausztrál kormány testületének egyértelmű elfogultságára utal az, hogy a vizsgálati jelentés összeállításába egyetlen homeopátiás szakértőt sem vontak be, akik a tudományos módszertani hiányosságokra, tévedésekre rávilágíthattak volna.
2. A tanulmány részrehajlóan válogatta be a homeopátiás vizsgálatokat, és nem követte a kutatási eljárások szakmai szabályait.
3. Végkövetkeztetése szemben áll a tartalmi tényekkel.

Honlapunkon (www.homeopata.hu) számos, a homeopátia hatékonyságát bizonyító tudományos kutatás eredménye hozzáférhető.

    Kiadó: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.