2015. március 23., hétfő 07:17

A Nők a Balatonért Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. március 23., hétfő (OS) - A Nők a Balatonért Egyesület a hagyományos koszorúzással ünnepelte az idei Víz világnapot. Az ünnepen minden évben családi programokat szervezünk. Idén Balatonfüredtől Siófokon át Keszthelyig 22 településen hajítottuk messze a vízbe a koszorúkat. A gyerekeket játszóházak várták, a felnőtteket kiadványaink, köztük a "A Balaton könyve" immár harmadik kiadása.

    Balatonfüreden egész hetes programsorozatot szerveztünk. A "Nyitott kapuk" keretében felnőtteknek és gyerekeknek szakértők ingyenesen mutatták be DRV víztisztító üzemét, az Esterházy strandot és a Yacht Clubot. a Bodorka vízivilágát.

Készül Magyarország második vízgyűjtő-gazdálkodási terve, a 2016-2021 időszakban megvalósuló vízügyi beruházások alapja. A terv társadalmi vitájában az itt élőknek lehetősége van, hogy javaslataikkal, véleményükkel segítsék a Balaton részvízgyűjtő tervezőinek munkáját. A NABE a társadalmi vita koordinátoraként a Víz világnapját is kihasználta, hogy népszerűsítse a Balaton vízgazdálkodását ismertető hírlevelét, a nabe.balaton@lev-lista.hu-t.

A Balaton most nagyon szép, sok víz van benne a Természet jóvoltából, minősége kiváló, fürdésre alkalmas. Az előző század nagy problémái, az algainvázók, a halpusztulások már mind-mind a múlté, mert a Kis-Balaton újjáélesztése és a szennyvízprobléma - igaz, költséges - megoldása megmentette a tavat. Vigyázzunk rá idén is! -- ez volt a világnap ünnepén fő üzenetünk.

    Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.