2015. március 25., szerda 20:34

A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. március 25., szerda (OS) - Minden ház érdekes – Hatvan nyitott ház a Budapest100 programjában!

A Budapest100 programot idén április harmadik hétvégéjén rendezik meg. 2015-ben az ötödik évforduló közös ünnepre ad lehetőséget: nemcsak a 2015-ben 100 éves házak vehetnek részt benne, hanem azok is meghívást kapnak, amelyek 1911-14 között épültek.
Most kinyitnak olyan házak is, amelyek eddig szerénykedtek, de a lakókat az önkéntesek meggyőzték és együtt kutatták az épületek történetét. A program épp annyira szól a valamikori Budapestről, mint a mairól, az épületekről és a benne élőkről, ott dolgozókról.
Az előkészítésen több mint kétszáz önkéntes, kutatók és programszervezők dolgoznak.
A nyitott házak, iskolák, templomok, közintézmények több száz programmal várják az érdeklődőket. A Budapest100 eseményein a részvétel ingyenes a nyitva tartás idején.
A Budapest100 öt évének eseményeit fotókiállításon mutatják be a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban.
Végleges program áprilistól és híreink: http://www.budapest100.hu/ valamint:  https://www.facebook.com/budapest100

A Budapest100 ötletgazdája az OSA Archívum, projektgazdája a KÉK – Kortárs Építészeti Központ, amely 2011 óta szervezője is az eseménynek. Tavaly közel 60 helyszínnel, több mint 150 programmal és 20.000 látogatóval büszkélkedhetett a Budapest100. 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány szakmai zsűrije az Év Önkéntes Programjává választotta a Budapest100-at.
Kapcsolat: press.budapest100@kek.org.hu

Kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány