2015. március 29., vasárnap 00:50

A Magyar Rektori Konferencia közleménye
    Budapest, 2015. március 29., vasárnap (OS) - A Magyar Rektori Konferencia (MRK) a Pécsi Tudományegyetemen megtartott plenáris ülésén áttekintette a kancellári rendszer bevezetésének első tapasztalatait, foglalkozott a felsőoktatási képzési szerkezet, a szakstruktúra átvizsgálásával, illetve annak folyamatával, valamint tagot delegált a Felsőoktatási Tervezési Testületbe.

    Az MRK ülésén döntés született arról, hogy a kancellári rendszer szakértői értékelését tovább folytatja a testület, ezen értékelések alapján készíti el az esetleges módosítási javaslatait.
Az egyes sajtóhírekkel ellentétben az ülésen nem került szóba konkrét szakok, így a nemzetközi tanulmányok szak esetleges megszüntetése sem.
Az MRK az ülésen Dr. Gálfi Pétert, a Szent István Egyetem tudományos rektorhelyettesét választotta meg a Felsőoktatási Tervezési Testület tagjának.

    Kiadó: Magyar Rektori Konferencia

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.