2015. március 29., vasárnap 12:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. március 29., vasárnap (OS) -

    DK: Tarsolynak diplomata útlevele is volt?

Tegnap kiderült, hogy Tarsoly Csaba, a 150 milliárd forintot elcsaló brókercég fideszes vezére nem csak a felcsúti stadionban rendelkezett névre szóló hellyel, hanem a magyar parlamentbe is szabad bejárása volt. Ismert, hogy a fideszes üzletember Szijjártó Péterrel is jó kapcsolatot ápolt, hiszen a külügyminiszter személyesen nyitotta meg Tarsoly győri beruházásait, együttműködtek a keleti nyitás nevet viselő kudarcsorozatban is, valamint Tarsoly brókercégére bízták a közpénzt a Külügyminisztérium állami cégei.

Szijjártó Péter és a csaló brókercég feje között tehát valódi kebelbarátság alakult ki az elmúlt években, ez pedig rengeteg további kérdést vet fel a fideszes brókerbotrány kapcsán. Ha a fideszes üzletember parlamenti belépővel rendelkezik, ráadásul közeli barátja a külügyminiszter, akkor könnyen lehet, hogy további kormányzati hátszelet is élvezhetett a fideszes piramisjáték bedőlése előtt.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Szijjártó Péter külügyminiszterhez, hogy megtudja, volt-e szolgálati vagy diplomata útlevele Tarsoly Csabának. A DK azt is tudni szeretné, hogy ha kapott ilyet a fideszes bróker, azt visszavonták-e már vagy meghagyták nála, mint a külföldre vezető biztos egérút egyetlen lehetőségét.


Varju László
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.