2015. március 29., vasárnap 15:42

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2015. március 29., vasárnap (OS) - Segítséget ajánlott az LMP a kárpátaljai magyaroknak

Az LMP karitatív gyűjtéssel és az uniós döntéshozók felé vállalt közvetítéssel segíti a kárpátaljai magyar közösség boldogulását, az önrendelkezés megfelelő kereteinek kialakítását, mondta el Falusi Norbert a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség 26. közgyűlésén, szombaton, Beregszászon.

Az ellenzéki párt szolidaritásáról biztosította a 150 ezres ukrajnai magyar közösség tagjait és szervezeteit, megerősítette felelősségvállalását és támogató szándékát. Az LMP karitatív gyűjtést szervez kárpátaljai magyar gyerekek megsegítésére. A párt nemzetpolitikai szakszóvivője hangsúlyozta, az LMP a magyar és az Európai Parlamentben, illetve az EU Régiók Bizottságában is mindent megtesz, hogy a kárpátaljai magyarság szülőföldjén, saját anyanyelvét használva boldogulhasson.

Az LMP elismeri a sokszínű kárpátaljai közösség önrendelkezéshez való jogát, és segítséget ajánl a minden érintett fél számára megfelelő autonómia-forma kialakításához. A párt üdvözli a KMKSZ tegnap elfogadott kiáltványát, amely a kelet-ukrajnai háborús konfliktus békés rendezését, a súlyos gazdasági válság mielőbbi megoldását, az Ukrajnában élő nemzetiségek jogainak európai normákat követő biztosítását szorgalmazta.

Falusi Norbert,
nemzetpolitikai szakszóvivő
    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)