2015. március 31., kedd 00:28

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség közleménye
    Budapest, 2015. március 31., kedd (OS) - A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség 2015. március 27-én tartott éves Közgyűlésén vehette át a "Szakmáért" elnevezésű életműdíjat Viszkei György a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. igazgatóságának elnöke, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. korábbi ügyvezető igazgatója.

    Viszkei György Németországban, Chemnitzben szerzett gépészmérnöki, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen vegyipari gazdasági mérnöki diplomát.
    Pályakezdőként a Papíripari Vállalat Csomagolóanyag-gyárában kezdett el dolgozni. Munkakörébe a társított csomagolóanyagok fejlesztése tartozott. Az ő szakmai közreműködésével jelentek meg a fotopolimer nyomóformák.
Pályafutását 1978 és 1982 között az Anyagmozgatási és Csomagolási Intézetben folytatta.  E helyütt kezdett el a vonalkódtechnikával foglalkozni.
    1983-tól a Magyar Kereskedelmi Kamara ETK irodájának vezetőjeként Magyarország EAN rendszerhez való csatlakozásának előkészítő munkálatait irányította.
    Az 1990-ben alakult CSAOSZ első főtitkára lett. Ezt a feladatkörét 2002-ig töltötte be. Koncepciózus munkájával a CSAOSZ ismert és elismert szakmai érdekképviseleti szervezetté fejlődött.
Kezdeményezésével alakult meg az EAN Consulting, majd az EAN Magyarország Kht., amely később GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.-vé fejlődött.
    Ő ismerte fel a csomagolási hulladékok elkülönített gyűjtése és hasznosítása megszervezésének szükségességét is. Magyarország első, csomagolási hulladékhasznosítást koordináló szervezetének, az ÖKO-Pannon-nak a megalakulása nevéhez köthető.
    Kiadó: Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.