2015. április 1., szerda 21:53

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt közleménye
    Budapest, 2015. április 1., szerda (OS) - Jogszabály módosítását kezdeményezi a KTI

    A KTI Néppárt az Állami Számvevőszék vizsgálatát tudomásul veszi. A számvevőszéki jelentés hét egyéni jelöltünknek ÁSZ felé külön is történő, egyéni állami támogatásként felvett elszámolását hiányolta, más esetben hiányosságot nem tárt fel. A jelenlegi szabályozás értelmében az egyéni állami támogatást felvett jelöltek a Magyar Államkincstár és nem a párt felé tartoznak elszámolással. A jelöltektől nem kellett adatokat bekérnünk, illetve arról nyilvántartást vezetnünk! Nincs tehát jogszabályi kötelezettség arra vonatkozóan, hogy akár a párt, akár a Számvevőszék felé kötelesek lennének a jelöltek párhuzamos, vagy külön elszámolással. Ennek ellenére, együttműködési kötelezettségünk szerint mindenkitől, utólag bekértük az adatokat. Ezen túlmenően jogérvényes nyilatkozatot adtunk arról, hogy a fejenkénti ötmillió forintos kampány költségeket nem léptük túl. Tekintettel arra, hogy jogszabályi hiányosságról van szó, ennek feloldására a Számvevőszéknek – kizárólagos, egy jelölőszervezetnek nem biztosított - lehetősége lett volna, a Kincstártól közvetlenül bekérve a vonatkozó adatokat.
Mivel ezt a lehetőséget is időben jeleztük az ÁSZ felé, úgy gondoljuk, ha ez mégis a számunkra mulasztásként felróható, úgy legalább ennyire a számvevőszéki vizsgálat ezen értelmű teljeskörűségét is megkérdőjelezheti. Felhívjuk tehát minderre a tisztelt jogalkotók figyelmét és ilyen értelmű jogszabály-módosítást kezdeményezün
    Kiadó: Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.