2015. április 7., kedd 15:51

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. április 7., kedd (OS) - Furcsa hírek Tapolcáról

A CÖF kiemelt fontosságúnak tartja a hétvégi tapolcai választást, amely a múlt és a jövő közötti küzdelemről szól. Az elmúlt napokban rengeteg megkeresést kaptunk a Tapolca környékén élő civilektől, akik elfogadhatatlan eseményekre is felhívták a figyelmünket.
Megdöbbenve értesültünk arról, hogy (valószínűleg Budapestről érkező) JOBBIK-os aktivisták más pártok önkénteseit követik, zaklatják, egyúttal plakátokat rongálnak. Az ilyen cselekedetek inkább a Magyar Gárda mentalitására emlékeztetnek (pl. a CÖF 2009-ben rendezett Alkotmány utcai tüntetésének színpadelfoglalására).
Úgy véljük, hogy egy magát szalonképesnek tartó párt tartózkodik az ilyen megnyilvánulásoktól. Ha a hozzánk küldött információk valósak, azt is furcsálljuk, hogy egyes JOBBIK-os önkormányzatok hivatali dolgozókat és intézmény vezetőket szólítanak kampány munkára.
Jellemző módon, valószínűleg nem véletlenül, a baloldali pártok cinkosan hallgatnak és egy szót sem szólnak a választások tisztaságára veszélyes és elfogadhatatlan gyakorlatok ügyében.
Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a politikai versengés a törvényi keretek között történjen, és hogy minden párt kivétel nélkül, maradéktalanul betartsa a kampányra vonatkozó előírásokat.

CÖF-CÖKA Vezetősége

Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány