2015. április 8., szerda 11:43

A Felelős Társadalomért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. április 8., szerda (OS) - 2015 március 31-én sikeresen lezárult az iskolai megfélemlítés elleni pilot.

    A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány által 2013 januárjában létrehozott Megfélmelítés Elleni Program (MEP) célja, a megfélemlítés intézményi úton való megelőzése és az eseteinek megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben egyaránt.

Az egy éves pilot célja volt a program szanitizálása és a gyakorlati tapasztalatok / tanultak összegyűjtése, egy átfogó, hatásos és hatékony program országos kiépítéséhez.

A pilot alatt megtartott iskolai előadások és tréningek, illetve a tanári védnökök és a diáknagykövetek részvétele alapvető elemei voltak az iskolai környezet megváltoztatásának. A programhoz kialakított iskolai irányelvek és házirendek bevezetése, valamint a konzisztens tájékoztatás elősegítette a megfélemlítés megelőzését.

A program 2013 januári kialakítása óta kritikus fontosságú, hogy társadalmunk tájékozódhasson a megfélemlítés fizikai, pszichológiai és érzelmi hatásairól, melyek komoly szerepet játszanak a szocializációban és az iskolai eredményekben is. A program alatt egyértelműen fokozódtak a témával kapcsolatos konferenciák és média megjelenések.

A program országos átadását követően, egy bővebb erőforrásokkal rendelkező megoldás az iskolák között is képes lesz koordinálni tanulóik megfélemlítéssel kapcsolatos problémáinak orvoslását.

Bővebb információ elérhető a http://www.megfelemlites.hu/#!pilot/cjm0 oldalon.

    Kiadó: Felelős Társadalomért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.