2015. április 15., szerda 16:38

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal közleménye (3. rész)
    Budapest, 2015. április 15., szerda (OS) -

    A többi ügyben a nyomozás jelenleg is folyamatban van, azok megszüntetésére, illetve vádemelési javaslattal történő lezárására az elmúlt években nem került sor.
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a győri ETO Park finanszírozásához nyújtott MFB-hitel vizsgálatát 2011-ben kezdte meg. A KEHI az ellenőrzés keretében az MFB által 2005-ben biztosított hitel kihelyezésének körülményeit vizsgálta.
A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján elhangzottakkal ellentétben a KEHI 2012 márciusában a vizsgálatát nem függesztette fel, az ellenőrzést nem zárta le. Ezzel szemben a Hivatal az eltelt időszakban folyamatosan tájékozódott arról, hogy az adós cég a hitelt törleszti-e. A rendelkezésre álló információk szerint az adós a hitelt az elmúlt években törlesztette, 2015 februárjában azonban a törlesztést beszüntette, ezért a Hivatal – a vagyoni hátrány bekövetkezésére tekintettel – az ügyben feljelentést tett.

    Kiadó: Kormányzati Ellenőrzési Hivatal

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.