2015. április 18., szombat 10:37

Az Informatika a Társadalomért Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. április 18., szombat (OS) -

    A konferencián részt vevő Skool non-profit kezdeményezés alapítói még idén tervezik Salgótarjánban is elindítani ingyenes programjaikat fiatal 10-18 év közötti lányok számára. A Skool műhelyfoglalkozásokon, iskola utáni programokon, nyári táborokon keresztül mutatja meg a lányoknak, hogy milyen lehetőségek rejlenek számukra is ebben az izgalmas technológiai világban, és hogyan tudnak ők is menő programozókká, sikeres informatikusokká válni.
A konferencia ötlete az INFOPROG 2015 középiskolai verseny XX. jubileumi alkalmából született meg. A kárpát-medencei középiskolás diákok számára 1995 óta minden évben megrendezett informatikai versenyen több száz iskola, közel 2500 diákja és 250 tanára vett részt. A legtöbb versenyző az informatikai szektorban helyezkedett el itthon vagy külföldön.
A konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. További információ és regisztráció a http://girlsinict.hu/ oldalon.
    Kiadó: Informatika a Társadalomért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.