2015. április 19., vasárnap 12:51

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. április 19., vasárnap (OS) - Ujhelyi Istán EP-képviselői nyíltlevél-sorozata Magyarország polgáraihoz (37.) – Az igazodási pont Európa! Avagy hatezer-hatvannyolc órával Orbán tusványosi beszéde után

    Ezzel szemben a Fidesz szabadságharcot vív az európai közösséggel: míg egyik kezét tartja az ingyen eurókért, addig a másikkal kekeckedve mutogat. Orbán Viktor nemrég világossá tette, hogy a nyugatos világgal összeegyeztethetetlen illiberalizmust követi, politikájában pedig nem az európai értékek, pusztán a forintosítható gazdasági érdek jelenti a kiinduló pontot. Így lesz könnyedén eladható a magyar energiabiztonság és így lesz befektetési kötvényekre cserélhető egy baltás gyilkos. Orbán Viktor és a Fidesz nem Európa-párti. Csak egy olyan vendég, aki feszeng a szmokingban, becsmérli a háziakat, de a svédasztalról még a táskájába is elcsomagol.
A Jobbik viszonyulása ennél is világosabb: nyilvánosan elégetik az európai közösség zászlaját és nyíltan az Unióból való kilépés mellett kampányolnak. Pártelnökük szavakban elítéli ugyan az antiszemitizmust, de néhány éve még azt mondta: a "könyökén jön ki a holokauszt", rezzenéstelenül megtűri frakciójában az emlékcipők leköpőit, közméltóságba emeli erőszakos skinhead-vezérét, megvalósíthatatlan és költségvetésileg fenntarthatatlan ígéreteket tesz, az Unión kívüliség populizmusával pedig átveri a fiatalokat.
    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.