2015. április 19., vasárnap 20:23

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. április 19., vasárnap (OS) - A HITELES MOZGALOM NYÍLT LEVÉLBEN FORDULT AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGHOZ

    A Fővárosi Törvényszék három normakontroll eljárást kezdeményezett 2015 márciusában az Alkotmánybíróságnál. Mindhárom ügy tartalmazza és tényként fogadja el az alábbi állításokat:

"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által a Kúria részére 2013. május 31-én adott tájékoztatás szerint, a 2001- 2008 közötti időszakban a pénzügyi intézmények sem láthatták előre a jövőbeni árfolyamváltozásnak sem a mértékét, sem az irányát. Ezen időszakban a Magyar Nemzeti Bank stabilitási jelentései sem utaltak jelentős árfolyamváltozásra."

A Magyar Bankszövetség 2006 januári tájékozatója és MTI közleménye bizonyítja, hogy a pénzügyi intézmények számíthattak a forint tartós és jelentős gyengülésére, mivel a forint jelentősen felülértékelt volt.

A Budapesti Értéktőzsde 2004-es elemzése tíz évre előre adott CHF árfolyam előrejelzést. Ebből is pontosan látható, mikor mennyire volt a forint túlértékelt.

A nyílt levelünk:

http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/nyilt-level-az-alkotmanybirosagnak---2015.04.19..html


A PSZÁF a Kúriának írt levelében már bizonyítottan valótlanságot állított, mikor azzal érvelt, hogy az árfolyamrés nem okoz költséget és nem kell az értékét feltüntetni a szerződésekben.

Mielőtt az Alkotmánybíróság dönt, ideje megismerkedni a tényekkel, ideje feledni a PSZÁF megtévesztéseit.

    Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.