2015. április 24., péntek 10:59

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság közleménye
    Budapest, 2015. április 24., péntek (OS) - A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság ENQA tagságát a nemzetközi szervezet elnöksége 2015. április 16-i ülésén megerősítette.

    A MAB 2002 óta teljes jogú tagja a felsőoktatási minőségbiztosítási ügynökségek európai szervezetének, az ENQA-nak. A tagoknak ötévente nemzetközi értékelés révén kell bizonyítaniuk, hogy megfelelnek az ENQA tagsági követelményeinek, egyben a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjeinek. A 2013-as értékelés nem teljes megfelelést állapított meg, így a MAB átkerült a "teljes jogú tag felülvizsgálat alatt" kategóriába.

A 2014/15-ben lezajlott felülvizsgálati részértékelés eredményeként készült nemzetközi szakértői jelentés a korábban kifogásolt két vonatkozásban javulást talált: a MAB finanszírozása tekintetében immár "teljes megfelelést", a függetlenség tekintetében "lényegi megfelelést" állapított meg. A szakértői jelentést az ENQA Board megtárgyalta, s a MAB teljes jogú tagságát a szervezetben megerősítette. Így a MAB ismét a "full member" kategóriába került.

    Kiadó: Magyar Felsőoktatási Akkreditációs  Bizottság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.