2015. április 24., péntek 12:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. április 24., péntek (OS) -

    DK: Ki felel a parkolójegyváltás közben, mentőben meghalt betegekért?


A TV2 mutatta be, hogy a János kórházhoz érkező mentőknek akkor is meg kell állniuk parkolójegyet váltani, amikor szirénázva, életveszélyben lévő beteget szállítanak. A magyar bürokráciára jellemző abszurditás, hogy az önkéntes mentősként dolgozó taxisofőröknek parkolójegyet kell majd váltaniuk a kórház bejáratánál, akár emberéletet is kockáztatva az időigényes intézkedéssel. Innentől már csak egy lépés, hogy a mentők nem mehetnek országúti balesetekhez, ha nincs útdíjmatricájuk vagy a tűzoltók nem olthatnak el egy lángoló kórházat, csak miután kiállták a kocsisort és lerendezték a parkolást.

A Demokratikus Koalíció azt követeli Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkártól, hogy nevezze meg, ki a betegek életét veszélyeztető szabály kitalálója és engedélyezője! A DK szerint azonnali hatállyal meg kell szüntetni az életveszélyes és abszurd szabályt és felelősségre kell vonni annak felelősét! A DK szerint Zombor Gábornak arról is be kell számolnia, hogy történt-e haláleset a szabály bevezetése óta amiatt, hogy a mentősöknek előbb parkolójegyet kellett váltaniuk.


DK Sajtóiroda
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.