2015. április 25., szombat 16:41

A Professzorok Batthyány Köre közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. április 25., szombat (OS) - Erős közbizalmat!

    Erős közbizalmat!

Az időközi választások eredménye tükrözi a társadalom hangulatát. Miközben a gazdaság adatai egyre jobbak, a devizakölcsönök ügye ésszerű kompromisszumban oldódik meg, a szövetségesekkel való viszálykodás elcsitulni látszik, és a kormány meg az EU energiapolitikája összecsiszolódik, a polgárok egyre elégedetlenebbek. A passzív többség masszív közönybe süppedt. A 2010 óta zajló fordulat lezárult, de a törvénykezési düh kevéssé csitult, a kormányzási stílus pedig alig változott. Ebben a légkörben a kormány üdvös lépései is visszájukra fordulnak.

Van egy-két súlyos dolog, amely okkal kelt elégedetlenséget, mint a nemzeti parki földek megkísérelt kiszolgáltatása a Nemzeti Földalapnak vagy a tőzsdei alkusz-cégek botrányainak nem egyenlő kezelése, de ezek mintha belesimulnának a háttérzajba, amelyet jelentéktelen badarságok keltenek. Ezekhez adódik a közszféra legelhanyagoltabb ágaiban dolgozók jogos türelmetlensége. A tisztánlátást erősen rontja, hogy személyi ellentétek forgatták fel a kormánypárti médiát, és ez megkönnyíti, hogy az ellenzék, a jobb- és baloldali egyaránt, a kormány és gazdasági holdudvara kárára összemosson mindent, ami gyanúsnak láttatható.
    Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.