2015. április 25., szombat 18:59

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. április 25., szombat (OS) - Számos látványos és szórakoztató program várta a kutyabarátokat a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a vakvezető kutyák világnapja (április 27.) alkalmából szervezett szombati rendezvényén, melynek fővédnöke Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár volt. A NÉBIH a rendezvényen bemutatta Szabad a Gazdi programjának most induló, Látótárs elnevezésű alprojektjét is, amelynek során egy vakvezető kutya képzését kíséri nyomon és segíti a hivatal. Az eseménynek a bajai Petőfi-sziget adott otthont.

    "Fontosnak tartottuk, hogy minél több olyan szervezet csatlakozzon a rendezvényhez, amelyek segítőkutyákkal foglalkoznak. A közösen megtervezett érzékenyítő programokkal, tanácsadásokkal és előadásokkal szerettük volna érhetőbbé tenni azokat a mindennapi kihívásokat, amelyekkel számos embertársunk nap mint nap szembesül. Bízunk benne, hogy a mai nappal hozzájárulhattunk ahhoz, hogy nyitottabbá, elfogadóbbá és megértőbbé váljunk egymás iránt" – tette hozzá az államtitkár.
A segítőkutyák életét komoly érdeklődés övezi, de sokak számára rejtély, hogy miként képesek szabadságot, önállóságot és biztonságot nyújtani a gazdájuknak. A vakvezető kutyák világnapja (április 27.) alkalmából szervezett Segítőkutyák Napja azzal a céllal jött létre, hogy minél többen megismerhessék a különböző feladatokat ellátó segítőkutyákat, és hogy bemutassa, mitől jelentenek ezek az állatok többet egy társnál a hétköznapokban.  
    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.