2015. április 25., szombat 19:00

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (5. rész)
    Budapest, 2015. április 25., szombat (OS) - Számos látványos és szórakoztató program várta a kutyabarátokat a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a vakvezető kutyák világnapja (április 27.) alkalmából szervezett szombati rendezvényén, melynek fővédnöke Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár volt. A NÉBIH a rendezvényen bemutatta Szabad a Gazdi programjának most induló, Látótárs elnevezésű alprojektjét is, amelynek során egy vakvezető kutya képzését kíséri nyomon és segíti a hivatal. Az eseménynek a bajai Petőfi-sziget adott otthont.

    Baja városának lakóit mindig is a tolerancia, az egymás iránti tisztelet jellemezte. A mai nap remek alkalom ezen tulajdonságok további erősítésére, mozgás-, látás-, és hallássérült embertársaink irányába. A maihoz hasonló rendezvények elősegítik, hogy széleskörű társadalmi szemléletformálást végezzünk, erősítsük az egymás iránti elfogadást. Ennek a közös tanulási folyamatnak példaértékű közvetítői a segítőkutyák. Bízom benne, hogy lesz még alkalmunk helyet adni Baja városában hasonló rendezvényeknek."
A NÉBIH Látótárs projektjét és Radar életet folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők a www.szabadagazdi.hu oldalon, ahol hasznos tanácsokat is kaphatnak a felelős állattartással kapcsolatban.

További információ:
www.szabadagazdi.hu
www.facebook.hu/szabadagazdi  
http://elelmiszerlanc.kormany.hu/allatvedelem

    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.