2015. április 28., kedd 09:49

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. április 28., kedd (OS) - Azonnali kockázatcsökkentést az Illatos úton!

Abban véleményegyezés van, hogy jelenleg még nincs kormányzati forrás a környezeti kár felszámolására, és azonnali lépésekre lenne szükség. Az LMP 2014 végén pont az ilyen helyzetek miatt javasolta a Környezetvédelmi Megelőzési és Kárenyhítési Alap létrehozását 3 milliárd forintnyi forrással. Ez jelenleg is elegendő lenne a közvetlen veszély elhárítására, de amíg a ketyegő vegyi bombákra a kormány nem talál forrást, addig a 2015-ös költségvetési törvény szerint az Új Puskás stadiont 44 milliárd, a Nemzeti Stadionfejlesztési Programra bő 7 milliárd, egyéb stadionfejlesztésre pedig több mint 12 milliárd forint jutott. Az idei költségvetés első módosítása szerint pedig 11,7 milliárd forint jutna a Liget Budapest projektre, és 10 milliárd forintot az Iszlám Állam elleni katonai akcióra.
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója