2015. április 30., csütörtök 12:49

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. április 30., csütörtök (OS) - A baloldalnak a gyermekekért kormányon kellett volna cselekednie – Reagálás Szabó Tímea nyilatkozatára

A Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal ellentétben ez a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne legyen éhező gyermek. Ma egyre bővülő ingyenes gyermekétkeztetés, nyári étkeztetés, családi adókedvezmény, banki elszámoltatás és élelmiszercsomag segíti a gyermekes családok boldogulását. A baloldalnak kormányon kellett volna tennie a gyermekekért.
Ma már egyre több családban van mit az asztalra tenni, mert egyre több szülő él segély helyett munkából és több marad a fizetésből is. Csak családi adókedvezmény formájában – már a jövő évi adócsökkentéseket is számítva – 1300 milliárd forinttal több marad a családoknál. A banki elszámoltatással további 1100 milliárd adósságtól szabadulnak meg a családok és csökkennek a törlesztőrészleteik is. A gyermekétkeztetés kiterjesztésével idén szeptembertől megháromszorozódik az ingyenesen étkező bölcsődés és óvodás gyermekek száma. A kötelező óvodáztatás pedig garantálja a három évnél fiatalabbak étkeztetését, akik közül a leghátrányosabb helyzetűeket ételcsomaggal is segíti a kormány 34 milliárd forint értékben.
    Kiadó: Fidesz-frakció