2015. május 4., hétfő 08:06

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2015. május 4., hétfő (OS) - Tudja meg mindenki, mi is valójában az úgynevezett elszámolás és forintosítás a devizahitelesek (devizaadósok) számára? Egy olyan szerződésmódosítás, mely azt rögzíti, hogy az adós által eddig befizetett törlesztés összege eltűnik (lenyeli a bank) és a továbbiakban a devizaadós megkezdheti az eredeti kölcsönösszeget meghaladó adósság tartozás törlesztését.

    Példaként: Felvett kölcsönösszeg: 10 millió forint. Befizetés: 10 millió forint. Fennálló adósság követelés: 10 millió forint. Az elszámoló levélben szereplő visszatérítés összege, a fennálló adósságtartozás összege a részletes elszámolás kézhezvételét követően is az adós számára ellenőrizhetetlen, mert nem rendelkezik az ahhoz szükséges pénzügyi, jogi és informatikai ismeretekkel, ilyen komplex ellenőrzésre vonatkozó szolgáltatások nincsenek a piacon.  A havi törlesztő csökkentését a futamidő egyoldalú kitolásával érik el a bankok, a visszatérítés összege nem haladja meg az eredeti banki követelés 5 %-át.  Hatalmas diszkrimináció áll fenn, a konkrét banki elszámolásokban, ugyanis a devizahiteles (devizaadós) a futamidő során minimum kétszeresét kell befizesse, mint egy ugyanolyan kölcsönszerződéssel rendelkező forintadós az adósság kiegyenlítésére.  Továbbiak: http://www.devizaados.hu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.