2015. május 7., csütörtök 13:16

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. május 7., csütörtök (OS) -

Az alapítás 25. évfordulójának ünnepségét és a XXIV. Katonanemzedéki Találkozót összevontan tartotta május 6-án, a Stefánia Palota Színháztermében a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége.
Az ünnepi összejövetelen a honvédelmi minisztert Kun Szabó István vezérőrnagy, a HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, a vezérkari főnököt Varga István vezérőrnagy a Vezérkar törzsigazgatója képviselte. Az ünnepség – a Himnusz eléneklését követően – rendhagyó módon, a más rendezvény miatt korábban távozni kényszerülő államtitkár köszöntőjével és a miniszteri elismerések átadásával kezdődött.
Kelemen József ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke megemlékezett a 25 év történéseiről, kiemelve az eredményeket, de nem feledkezve meg a nehézségekről sem. A vezérkari főnök levélben köszöntötte a jubiláló Szövetséget, amit a külföldi partnerszervezetek, a Honvéd Vezérkar, az MH Összhaderőnemi parancsnoka, a csapatok és intézmények, illetve a partner civil szervezetek képviselőinek köszöntője, zászlószalagok kötése, majd elismerések átadása követett.
Az ünnepség hivatalos része után a – a jelenlévők többsége által még Honvéd Táncszínházként ismert – Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosainak és zenészeinek fergeteges műsora következett.
A rendezvény a Szövetségben 16 éven át elnöklő Sipos Géza tiszteletbeli elnök pohárköszöntője után finom ebéddel zárult a Stefánia Palota Regiment Éttermében.

Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége