2015. május 8., péntek 17:20

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság közleménye
    Budapest, 2015. május 8., péntek (OS) - A MÁV-csoport a következő tájékoztatást adja a Civil Zugló Egyesület közleményében olvasható felvetésekkel kapcsolatban:

    A Civilzugló Egyesület által jelzett útátjáró aszfaltburkolatának állapota elsősorban a közúti gépjármű forgalom számára biztosítja a közlekedési lehetőséget. Az úttest Teleki Blanka úti szakaszán és azzal párhuzamosan kijelölt kerékpárút nincs. Az útátjárók aszfalt és kőburkolatának állapotát a vasúttársaság időszakonként megvizsgálja. Ha az ellenőrzések és vizsgálatok alapján szükségesnek tartják a javítást, akkor azt a MÁV beépíti a beruházási tervébe, ami jelenleg nem tartalmazza az átjáró felújítását. Ugyanakkor az átjáró átépítése része a Budapest-Nyugati pályaudvar elérhetését, a közlekedési feltételek javítását szolgáló un. Nyugati 1/a rekonstrukciós programnak, amely a 2014-20-as EU-s költségvetési időszakban megvalósítani tervezett projektekről szóló kormányhatározatban szerepel. A projekt megvalósítása során az átjáró is jelentősen megváltozna, a keresztezett vágányok száma is csökkenne. A főváros tervei között pedig szerepel az átjáró helyén egy felüljáró megépítése, melynek megvalósulását követően a szintbeni kereszteződés megszűnne.
    Rákosrendező állomáson három sűrű forgalmú elővárosi vasútvonal (a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Vácrátót-Vác vonal), valamint a körvasút Nyugati pu. irányú forgalma összegződik. Rákosrendező állomás Szegedi út-Teleki Blanka úti átkelőjén keresztül naponta átlagosan 320 vonat közlekedik nagy részt a nappali órákban. A vonatforgalom sűrűsége okozza a sorompó rendszeres és tartós - 10 percen túli - zárva tartását, melyről a sorompó állványzatán és csapórúdján található felirat tájékoztatja a közlekedőket. Az átkelő 10 percen túli  zárva tarthatóságát a közlekedési hatóság engedélyezte és annak indokoltságát rendszeresen ellenőrzi. Az állomás jelenlegi műszaki feltételei, a biztosítóberendezés függőségei, a jelzőberendezések távolsága, az állomási vágányok hossza miatt indokolt a sorompó hosszú zárva tarthatósága. A fennálló körülmények nem teszik lehetővé a sorompók hosszabb vagy gyakoribb nyitva tartását.  

Kiadó: MÁV Zrt.
    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.