2015. május 12., kedd 10:57

A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ közleménye
    Budapest, 2015. május 12., kedd (OS) - Emeljék fel a nyugdíjminimum összegét!

    A Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2015. május 6-án megtartott, éves értékelő Küldöttgyűlésén, érdekvédő- és érvényesítő munkájának sorában elemezte a nyugdíjból, nyugdíjszerű ellátásból élők élethelyzetét. A jelenlévők - mintegy százharmincezer idősebb honfitársunkat tömörítő tagszervezetek küldöttei - véleménye és tapasztalatai alapján a Küldöttgyűlés megállapította, hogy érezhetően gyarapszik az anyagilag kilátástalan helyzetbe kerültek létszáma. Egyre többen panaszkodnak megélhetési gondjaik, elviselhetetlen élethelyzetük miatt. Az ország térségeiben változóan ugyan, de a nyugdíjasok sorában sokan kényszerülnek nyugdíjukból munka nélkül maradt hozzátartozóikat is támogatni. Az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege – amely több szociális ellátás alapját is képezi – (28.500 Ft) már több mint hét év óta nem emelkedett. Ezzel együtt nőtt a mélyszegénységben élők aránya. Emellett a kormány megszüntette a méltányossági közgyógyellátást és a méltányossági ápolási díjat is.
Mindezeket figyelembe véve a Küldöttgyűlés egyhangúlag támogatja a legnagyobb országgyűlési ellenzéki párt javaslatát, a jelenlegi 28.500 forint öregségi nyugdíjminimum mértékének 40.000 forintra történő emelését. A jövőben törvény mondja ki a nyugdíjminimum mértékét, mely alapján módosítani szükséges a nyugdíjtörvényt!
Küldöttgyűlésünk várja, hogy más nyugdíjas szerveződések, pártok is támogassák a javaslatot!

    Kiadó: Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.