2015. május 12., kedd 15:33

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2015. május 12., kedd (OS) - Az életpálya-modellek csábító lidércfénye mellett 230 ezer közszolga idén biztosan nem kap béremelést.

    A 2016-OS KÖLTSÉGVETÉS ÉS A KÖZSZOLGÁLATOK; ÜLÉSEZETT AZ OKÉT

Azon a napon, amikor a Kormány átfogóan döntött a jövő évi költségvetés kereteiről, egy küldöttsége részletes tárgyalásba kezdett a közszolgálatokat érintő bérintézkedésekről. Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) asztalánál igen kevés követelésre mondhattak OK-ét!
Az ülésen a Munkavállalói Oldal (MVO) elsődleges célkitűzése volt, hogy a tervezett életpálya modellekkel és jogállási változásokkal idén sem érintett közel 230 ezer dolgozónak legalább 10%-os, minimum 15 ezer forintos azonnali béremelést érjen el. Kiderült; erre legfeljebb 2016-ban kerülhet sor. Megerősítést nyert, hogy a Konvergencia Program 2018-ig nem számol ezen a területen növekménnyel.
A Kormány által készített előzetes Tájékoztató számos adatkezelési bravúrt mutatott be. Ennek teljes anyaga elérhető a http://www.mkksz.org.hu/html/main/2015/mkksz_hirlevel20150508.pdf címen található részletesebb tudósításban, ami az OKÉT MVO álláspontját is tükrözi.
Fehér József, az MVO szóvivője a tanácskozás végén felszólította a kormány; a 2018-ig terjedő időszakra egybefüggően, és kapcsolódásaikkal együtt mutassa be a tervezett életpályákat és a kapcsolódó bérintézkedéseket.

    Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.