2015. május 15., péntek 13:42

A Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2015. május 15., péntek (OS) -

    A Kormány a közigazgatásban dolgozók több mint felének nem kínál életpályát?

A Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum 2015. március 21-én tartott ülésén dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalosan is bejelentette, hogy 2016. július 01-jétől elindul a kormánytisztviselői életpálya-modell, amelynek első ütemében 35%-os béremelésre számíthatnak a munkatársak, a következő három évben további 5-5%-ra.

2015. május 13-án a Parlament elé benyújtott 2016. évi költségvetési javaslat megerősíti az életpálya-modell jövő évi bevezetését.

Dr. Lázár János a 2015. május 14-én megtartott Kormányinfón már azt jelentette be, hogy "jövő év július 1-jével 35 ezer, a közigazgatásban nem vezető beosztásban dolgozó ember bérét emelik."

Szakszervezetünk arra hívja fel a Miniszterelnökség figyelmét, hogy nem 35 ezer kormánytisztviselő dolgozik az ágazatban, hanem 77.800 fő (KSH-adat, 2014. december), nem beszélve a köztisztviselőkről. Ez az ágazat utoljára 2008-ban kapott béremelést!

Elfogadhatatlan, hogy a vezetők kimaradnak az emelésből, mivel a beosztottak szakmai irányítása az ő feladatuk, különösen a területi közigazgatás áprilisi átalakítása után az alsóbb szinteken (fő-/osztályvezető) óriási szakmai felelősség nyomja a vállukat. Az ő munkájukat miért nem ismeri el a Kormány?

Milyen életpálya-modell lesz az, amely a munkatársak több mint felének semmilyen béremelést nem nyújt évekig, miközben 2008. óta a béreik reálértékük egynegyedét elveszítették?

    Kiadó: Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.